CSS Nedir?

CSS stil şablonları olarak kullanılır. İnternet üzerinden hazırlanan sayfalar için global şablonlar elde edilmesine yardımcı olur. Yapılacak olan işlemlerde tek bir harf için renk, büyüklük ve font gibi özelliklerin istenildiği gibi değiştirilmesine imkan sağlar. Esnek olması sayesinde kullanım kolaylığı sağlayarak bu şekilde daha rahat işlem yapılmasına yardımcı olmaktadır. Basamaklanmış stil katmanları olarak da Türkçe anlam ifade eden CSS bu amaçla farklı alanlarda da rahatlıkla kullanılmaktadır. Bir web sayfası hazırlanırken bu durumda estetik kurallar nedeni ile birbirinden farklı yüzlerce renk ve font kullanılmasına gerek olmaz. Bu iş için çoğu zaman birbiri ile uyumlu olan birkaç renk ve font seçilerek işlemler yapılır. Aynı işlemleri her sayfa da yapmak yerine bunun dışında CSS yardımı ile bir seferde yapılan işlemler diğer sayfalar içinde uygulanmış olmaktadır. CSS yardımı ile bir sefer yapılan işlemler tanımlanarak diğer sayfalarda da aynı şekilde geçerli olması sağlanır. Bu şekilde diğer hazırlanan web sayfalarında da aynı şekilde tanımlama yapılması ile geçerli olmaktadır. CSS nedir? Merak edenler bunun için daha fazla bilgi almak için yazının devamını okuyabilirler. Yapılan bu kodlar HTML kodlarının içine yazılarak kullanılır. Türlerine göre bu kodlar body veya head bölümlerine yerleştirilerek işlem yapılır. Bu işlemin dışında bazı durumlarda CSS dosyaları oluşturarak html belgesi içinden de çağırma yapılabilir.

CSS hazırlanan web sitesinin uyumlu renk ve yazı tiplerinden olması için her sayfa da aynı şekilde işlem yapılmasına gerek kalmadan kodlar ile aynı şekilde her sayfada işlem yapılmasına imkan sağlar. Bu kodlama ile işlemler yeniden tekrarlanmasına gerek kalmadan da işlem yapılmasını sağladığından kolaylık sağlar. Tek bir yerden işlemlerin yönetilmesine imkan sağlayan kullanışlı bir kodlama sistemidir. Hazırlanan site içerisinde kaç sayfa olursa olsun bu kodlama ile aynı şekilde işlem yapılabilir. CSS kodları bütün sayfanın genelinde işlem yapılmasına imkan sağlar. Bu kodlar işe hem zamandan hem de aynı işlemin defalarca yapılmasına gerek kalmadan işlemlerin tek seferde yapılmasını sağlamaktadır. Bu durumda kodun hazırlanması ve genel olarak kullanım için istenildiği şekilde yapılması gerekir. Web sitesi için hazırlanan CSS dokümanı çok az miktarda kod içerdiğinden bu şekilde sayfanın daha hızlı yüklenmesine yardımcı olmaktadır. CSS nedir? Bilmeyen ve öğrenmek isteyenler en kısa tanımı ile stil kodları olarak düşünebilirler. Bu kodlar yazı stili belirlemek amacı ile yazılarak web sitesinde tek işlem ile diğer sayfalarda da kullanılacak şekilde kodlar oluşturulur. Aynı şekilde resimlerde de bu kodlama ile işlem yapılarak bir resim dosyasının kullanılmasını sağlamaktadır. Bin sayfalık bir site bile olsa aynı şekilde tek bir işlem ile istenildiği gibi sonuç elde edilebilir. Oluşturulan kodlama ile daha uzun süre de yapılacak olan işlem kısa sürede yapılarak bu sayede tek işlemle bütün sayfalarda aynı şekilde oluşumlar elde edilebilir.

CSS oldukça etkili sonuçları olan bir kodlama sistemidir. CSS nedir ve yararları nelerdir bilmeyenler için şu şekilde açıklanabilir. CSS daha iyi bir şekilde sayfanın kontrol edilmesini sağlarken aynı şekilde kolay kontrol imkanı da sağlar. Kolayca renk yönetimi yapılmasına imkan sağlar. Bu kodlama ile daha etkin bir şekilde kenar boşluğu denetimi yapılabilir. Aynı zamanda metin biçimlendirme konusunda etkili olduğu gibi yazı tipi ve özelliklerinin ayarlanması için kullanılabilir. Geçişlerde kullanılan görsel efektler oluşturma konusunda da işlem yapılmasına imkan sağlar. CSS için en etkili sonuçlardan biri de tek kontrol noktasından bütün sitenin kontrol edilmesine olanak sağlamasıdır. Yapılan kodlama sayesinde web sitesinde oluşturulan tek komut ile bütün sayfalarda aynı şekilde işlem yapılması sağlanarak daha kısa sürede web sayfasında istenilen değişikliklerin yapılmasına imkan sağlar.